Szívroham kockázatát rejtheti egyike a magyar konyha legkedveltebb fogásainak? Itt az ideje, hogy felhívjuk a figyelmet a figyelmeztető jelekre!

A víziparkokban, wellness fürdőkben és kirándulóhelyeken kapható ételek gyakran ízletesek és jóllakottságot nyújtanak, de sajnos nem mindig a legjobb választások az egészség szempontjából.

Valószínűleg már senki számára nem új információ, hogy az ultra-feldolgozott élelmiszerek drámai mértékben hozzájárultak a globális egészségügyi problémákhoz, különösen a szív- és érrendszeri megbetegedések terjedéséhez. Az orvosi közösség szinte egyöntetűen egyetértene abban, hogy sürgős intézkedésekre van szükség. Ennek ellenére még mindig kihívást jelent olyan strandot, víziparkot vagy wellness központot találni, ahol a pihenés során valóban tápláló és egészséges ételek állnak rendelkezésre a helyi büfékben vagy gyorséttermekben.

Az ultra-feldolgozott élelmiszerek fogyasztása az utóbbi években drámai módon megnövekedett, és mára szerves részét képezik a mindennapi étrendnek. Különösen a fiatalok, valamint az alacsonyabb jövedelmű csoportok és hátrányos helyzetű területek lakói esetében ezek az élelmiszerek a napi táplálékbevitel jelentős, akár 80%-át is kitehetik.

Related posts